De aandacht van de gemeente zijn naar drie kanten gericht: naar boven, naar binnen en naar buiten.
In dit deel van de website ligt het accent op het naar buiten.
We weten ons geroepen om in de wereld met woord en daad de liefde van God bekend te maken.

 
Home U bent hier: Home Naar Buiten Cursussen Cursussen

Cursussen

Bent u op zoek naar zingeving, wilt u meer weten over het Christelijk geloof of uw kennis opfrissen dan kunt u in Deventer deelnemen aan diverse cursussen.

Oriëntatie Cursus Christelijk Geloof
In deze cursus leert u wie Jezus is en wat christenen precies geloven. De cursus duurt vier avonden. Kosten zijn  5 euro per avond (incl. koffie, thee en cursusmap). De cursus is voor-en najaar op een dinsdag-of woensdagavond. De voorjaarscursus van 2010 is inmiddels gestart.

- Alpha-cursus
In deze cursus ontdekt u op ontspannen wijze wat het christelijk geloof inhoudt. U zoekt op een vrijblijvende manier naar antwoorden op uw vragen. U leert de persoon en het werk van Jezus Christus kennen en wat het betekent om te leven in een relatie God.
De cursus is tien avonden en een weekend. Elke cursusavond begint met een maaltijd gevolgd door een inleiding die in gaat op een van de kernpunten van het christelijk geloof. In kleine groepjes praat u daarover door. Voorkennis is niet nodig. De alpha-cursus wordt ook op ochtenden aangeboden.
Ieder voorjaar en najaar start er een Alpha-cursus. Voor meer informatie zie ook de website van Alpha.

Er start een nieuwe Alpha-cursus op dinsdagochtend 5 februari.

De cursusochtenden zijn van 9.00-11.45 uur.

contactpersoon: Jacqueline Cloo (0570) 633921 Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

- Emmaüs-cursus
Met de Emmaüs-cursus duikt u verder en dieper in het christelijk geloof. U krijgt een introductie op het christelijk geloof maar leert ook hoe te groeien in discipelschap. Christenen en geïnteresseerde niet-christenen ontdekken samen wat de Bijbel te zeggen heeft. Dat vraagt om een open houding naar elkaar en om interactie. De naam Emmaüs is afgeleid van de geschiedenis van de Emmaüsgangers uit de Bijbel.

Voor meer info en aanmelding voor een van bovenstaande cursussen kunt u contact opnemen via het contactformulier.

 

Coördinator

De coördinator van de cluster Gemeenteopbouw is Ronald Oomen. Gebruik het contactformulier om contact op te nemen.

Foto's

Foto's cluster Gemeenteopbouw >