De aandacht van de gemeente zijn naar drie kanten gericht: naar boven, naar binnen en naar buiten.
In dit deel van de website ligt het accent op het naar binnen.
We zijn aan elkaar gegeven om elkaar te dienen en op te bouwen in het leven met God in de wereld.

 
Home U bent hier: Home Gemeente
Door de diaconie is er een aantal weken geleden een oproep gedaan om te zien naar vluchtelingen in Deventer. Hierna heeft de jeugd van zich laten horen en aangegeven graag iets te willen doen voor hun leeftijdgenoten. Al snel kwam er het plan een leuke middag te organiseren.
Op D.V. zaterdag 12 december is het zover! Dan zal de followjeugd samen met 44 jongeren die verblijven in een jongerenlocatie van de Centrale Opvang Asielzoekers hopelijk een mooie middag met elkaar hebben.  De creatievelingen  kunnen  zich uitleven in knutselworkshops, de sportievelingen treffen elkaar voor een voetbal- en basketbaltoernooi.

Gijs van Houwelingen, jeugddiaken
 
Daniël Koffeman

Lieve mensen,

Mijn naam is Daniël Koffeman en ik krijg de eer om in onze mooie, levendige gemeente me op het doorontwikkelen van het jeugdwerk te mogen richten.

Een paar weken geleden was ik aanwezig bij de startzondag, waar alle jeugdleiders en andere vrijwilligers die iets met jeugd doen werden ingezegend. Ik dacht bij mezelf: ‘Wow! ongeveer de halve kerk staat en dan heb je nog de andere helft van de kerk met mensen die vrijwilligerswerk doen voor de kerkenraad, diaconie, commissies, 3gk events organiseren, de ontmoeting, of simpelweg op andere plekken die niet direct te maken hebben met de kerk. Zijn er nog wel mensen over?’

We hebben goud in handen! Een gemeente die zoveel jeugd huist, waar naar verwachting over 5 jaar 50% van de gemeente uit mensen onder de 30 bestaat.
Waar we zo’n ontzettend goed draaiend systeem hebben van vrijwilligers en er zoveel mooie dingen worden georganiseerd. Dat is iets om trots op te zijn!

De afgelopen jaren heb ik als jongerenwerker gewerkt in wat kleinere gemeenten in Voorst, Wilp en Ruurlo. Geloof me, wat we hier hebben in Deventer met de 3GK, ben ik nog nergens anders tegen gekomen. (behalve op Urk dan ;) Ik hoop dat we de energie die we hebben mogen behouden, dat we als 3GK gemeente een bewegend Lichaam van Christus mogen zijn, in en voor Deventer.

Ik krijg de mooie taak om die energie ook door te zetten naar de 18–25 jarigen en jeugdwerk voor die leeftijdscategorie te structureren en verder te ontwikkelen. Daarnaast zal ik me gaan inzetten om de toerusting en training van de Follow leiders te verzorgen en ‘last but definitly not least’ ga ik aan de slag met het ‘revitaliseren’ van het jeugdbeleid.
Voor mij betekent dat, het verbinden van de jeugd met de rest van de gemeente.

Als leidraad daarbij wil ik nemen om:

‘het goede dat er is te versterken,
te schrappen wat niet (meer) nodig is
en te bouwen, verbinden en veranderen waar kansen liggen’

Je hebt bij voorbaat mijn dank voor de mooie kans die ik krijg om met zulke mooie mensen te mogen werken. Ik heb er erg veel zin in en zie uit naar de gave dingen die we samen gaan doen. Graag wil ik je leren kennen en verbinden met andere mensen in onze ‘community’. Ik kom graag een keer op de koffie, maar je bent ook van harte welkom om bij ons te komen eten.

Nog wat over mij

Ik ben opgegroeid op Urk en op mijn 17e in Amsterdam hbo theologie gaan studeren. Na een jaar ben ik overgestapt naar Cultureel Maatschappelijke Vorming in Zwolle. Daar heb ik ook gewoond en uiteindelijk ben ik vanwege mijn stage en werk bij Youth for Christ in Deventer geland. Voor het eerst in mijn leven een plek waar ik mezelf zie settelen. Dat gaat aardig goed, want ik ben inmiddels anderhalve heerlijke jaren getrouwd met Colette en we hebben het erg naar onze zin in Deventer.

Naast mijn studie heb ik een bedrijfje opgezet als ‘eventmanager & fotograaf’. Dat bedrijfje is zich nu aan het herontdekken en ik ga binnenkort als evenementenbureau van start. Ik werk ook als jongerenwerker in Ruurlo, daar ben ik dan ook menig zondagmorgen te vinden.

Als jongere ging ik zelf elk jaar met zomerkampen mee, waar ik uiteindelijk als jong volwassene zelf ook leiding mocht geven. Daarna ben ik jeugdleiding geweest in Haarlem en in 2012 ben ik voor Youth for Christ Deventer gaan werken als kerkelijk jeugdwerker. Daar heb ik drie jaar met veel plezier gewerkt.

In mijn vrije tijd spendeer ik vooral graag tijd met mijn vrouw, vrienden en familie. Daarnaast sport ik graag, ben ik ook regelmatig op de bank te vinden met een controller in m’n handen en vind ik het leuk om te wandelen en te lezen. Het is heel makkelijk mij enthousiast te maken voor wat dan ook, dus als je dat (wat dan ook;) eens samen wil doen, hou ik me aanbevolen. Ik zie er naar uit je te ontmoeten!

Daniël Koffeman
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
06-36091822

 


Coördinator

Gebruik het contactformulier
om contact op te nemen met de coördinator .